Voor het gemak zullen we hieronder nog het één en ander opsommen zodat u goed voorbereid aan het toernooi kunt deelnemen.

Aankomst:

Wij willen u vragen allen met de fiets te komen, wegens de drukte en onze ligging is er geen parkeerruimte beschikbaar en de parkeerplaats wordt dan ook omgetoverd tot een grote fietsenstalling.

Op de grond van de parkeerplaats zal een pad zijn aangegeven met rood-wit afzetlint, wij willen u vragen dit pad leeg te houden in verband met de toegangsweg voor eventuele nooddiensten.

De regels:

Monokorfbal:

In het schookorfbaltoernooi wordt er monokorfbal gespeeld. Monokorfbal staat voor korfbal in 1 vak. Er wordt 4 tegen 4 gespeeld waarbij de teams normaal gesproken bestaan uit 2 jongens en 2 meisjes. Als er een jongen als meisje speelt of een meisje als jongen speelt, moet dit worden aangegeven met een hesje.

Lopen:

Bij korfbal mag er niet gelopen worden met de bal. Als een speler de bal in zijn/haar handen heeft en meer dan 1 stap zet wordt er voor lopen gefloten. Om te scoren moeten we dus altijd met elkaar overgooien!

Verdedigd schieten:

Voor alle groepen geldt dat verdedigd schieten wordt afgefloten. Van verdedigd schieten is sprake wanneer de verdediger op een dusdanige afstand staat dat hij/zij met uitgestrekte arm de schouder van de schutter zou kunnen aanraken. Wanneer de verdediger verder weg staat is er geen sprake van verdedigd schieten, ook al houdt de verdediger zijn/haar arm omhoog.

Je mag als jongen alleen een jongen verdedigen (of een meisje met een hesje) en als meisje alleen een meisje (of een jongen met een hesje). Als je als jongen een meisje verdedigd is dit een overtreding en wordt er gefloten voor een strafworp.

Strafworp:

Een strafworp wordt gegeven als:
– een speler verdedigd wordt door de andere sekse (jongen verdedigd meisje of meisje verdedigd jongen);
– een speler aangeraakt/geduwd wordt tijdens het schieten.

Denk ook aan:

  • Teamshirts/hesjes zodat uw spelers herkenbaar zijn.
  • Een zakcentje zodat de kinderen wat te drinken (of wat lekkers) kunnen halen

Als u zelf een aantal oefeningen wilt doen met uw team, dan kunt u met de onderstaande leskaarten een aantal oefeningen voorbereiden:

Leskaarten Schoolkorfbal

Het schoolkorfbal toernooi wordt mogelijk gemaakt door:

Meer lezen